Dr. Dress 
maakt het voor jou

Veel gestelde vragen


Ik heb zelf al een ontwerp in mijn hoofd, kun jij dat voor me maken?

Laten we kijken of we jouw ontwerp kunnen samenstellen uit de basiselementen van mijn Mix & Match lijn. Meestal komen we dan, in combinatie met de stof- en kleurkeuze een heel eind. Ik maak echter geen ontwerpen van anderen exact na. In dat geval kan ik je aanraden om een coupeuse te zoeken die in opdracht werkt.


Ik heb een grotere maat, kan ik ook bij jou terecht?

Mijn standaardmaten gaan tot en met maat 52. Heb je een grotere maat? Dan heb ik helaas geen pasmodellen in jouw maat. Neem dan even contact met mij op, dan kijken we samen wat er mogelijk is.


Mijn lichaam is anders dan standaard, kan ik ook bij jou terecht?

Ik heb veel verschillende modellen in mijn Mix & match lijn, en daar kunnen ook nog aanpassingen op gedaan worden. Meestal komen we er dan samen wel uit. Twijfel je? Neem dan even contact op, dan bespreken we samen wat er mogelijk is.

Mijn huidige (tijdelijke) atelier is helaas niet rolstoeltoegankelijk, ik hoop je snel in een ander atelier te kunnen ontvangen!


Mag ik iemand meenemen naar een pasafspraak?

Ja natuurlijk, het is altijd fijn als er iemand meekijkt. Helaas is mijn atelier niet heel erg groot, dus 3 personen is echt het maximum. Als je vooraf even laat weten hoeveel mensen je meeneemt, zorg ik ervoor dat de koffie en thee klaar staat.


Hoe milieu- en mensvriendelijk is jouw kleding?

Dat hangt ervan af over welke kledingstukken we het hebben. De stoffen die ik laat printen voor de Art Print lijn zijn allemaal voorzien van het GOTS-keurmerk, en dus gegarandeerd zo milieu- en mensvriendelijk mogelijk geproduceerd.

De kledingstukken in de mix & matchlijn maak ik zoveel mogelijk van stoffen met het GOTS-kenmerk, maar dit is helaas niet voor alle stofsoorten mogelijk of betaalbaar. De kleding zelf wordt wel allemaal door mijzelf en/of in een Nederlands kledingatelier gemaakt, en dus gegarandeerd onder goede arbeidsomstandigheden in elkaar gezet.

Voor de items in de Refurbished lijn kan ik niks garanderen, dat is maar net afhankelijk van waar de oorspronkelijke jurk van gemaakt is. Maar natuurlijk is het hergebruiken van oude kleding altijd beter voor het milieu dan het weggooien!


Kan ik mijn eigen kunstwerk/ontwerp of dat van een ander laten printen op een kledingstuk?

Ja dat kan. Er zijn wel bepaalde eisen aan de kwaliteit van het ontwerp verbonden, dus neem even contact met mij op als je hiervoor plannen hebt. Hou ook rekening met extra kosten voor het verwerken van het ontwerp, en de langere tijd die nodig is om de stof te laten printen. Als je een bestaand kunstwerk van een ander wilt gebruiken, zorg dan dat je toestemming hebt van de kunstenaar/ ontwerper, of regel het via Pictoright.


Hoelang duurt het voordat mijn outfit klaar is?

Als je tijdens je pasafspraak iets vindt dat past en naar je smaak is, mag je het gelijk meenemen. Wil je iets laten aanpassen of in een andere stof/kleur laten maken, hou dan rekening met 3 weken maaktijd (kan iets langer zijn rondom vakantieperiodes/ feestdagen). Daarna volgt er nog een laatste pasafspraak om de puntjes op de i te zetten. Moet er daarna nog iets gebeuren om het perfect te krijgen? Dan zorg ik dat het binnen 1 week gedaan is.


Ik heb een eigen kledingstuk dat ik graag wil combineren, kan dat?

Ja natuurlijk! Neem het item mee naar de afspraak, dan kijken we wat er mooi bij staat.


En als ik nou helemaal niks vind?

Een pasafspraak is helemaal vrijblijvend: je hoeft er niet voor te betalen en bent ook niet verplicht om iets te kopen.


Wat kost het?

Dat hangt er natuurlijk van af wat je uitkiest. De prijzen zijn vooraf per item vastgesteld, en dat is inclusief op maat maken. Voor sommige stoffen en items uit de Art Print collectie geldt een meerprijs.

Ik vind het onzin om meer geld voor kleding te vragen als er ‘Bruids’- voor staat, maar het is natuurlijk wel allemaal handwerk, en het wordt helemaal naar jouw wens en op maat gemaakt. Complete outfits kun je bij mij vinden vanaf 250 euro voor een eenvoudige top en rok tot 2500 euro voor de meest complete en bewerkelijke outfit.


Moet ik iets aanbetalen?

Als je je keuze hebt gemaakt zal ik alle kosten nog even voor je op een rijtje zetten en vraag ik je een aanbetaling van 25% voor de items die nog op maat gemaakt moeten worden. Kledingstukken die gelijk goed zitten kun je meteen afrekenen en meenemen. De rest betaal je als alles klaar is.


Mag ik foto’s maken?

Ja hoor, en ik vind het ook nog leuk als je ze op social media deelt. Ik moet het immers van mond tot mondreclame hebben. En ik vindt het fantastisch als ik uiteindelijk een mooie foto van jou in vol ornaat op mijn website zou mogen zetten.


Kan ik pinnen?

Daar wordt aan gewerkt! Tot die tijd zal ik je een betaalverzoek sturen die je direct kunt betalen.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram